Ατελιέ Δημιουργικής Γραφής

Ατελιέ Δημιουργικής Γραφής

Ο νέος κύκλος του «Ατελιέ δημιουργικής γραφής» για το 2019 προσφέρει μια ολοκληρωμένη πρόταση δημιουργικής γραφής, που περιλαμβάνει τρία πολύ ενδιαφέροντα προγράμματα:

− Πρόγραμμα «Κλειδιά του παραμυθιού» (έναρξη μαθημάτων, 10 Μαΐου 2019)
− Πρόγραμμα «Κλειδιά της αφήγησης» (έναρξη μαθημάτων, 17 Μαΐου 2019)
− Πρόγραμμα «Μέντορας: Διορθώνοντας δημιουργικά τα κείμενά μας» (έναρξη μαθημάτων, 4 Μαΐου 2019)

Στο πρόγραμμα «Κλειδιά της αφήγησης», εξερευνούμε το συναρπαστικό σύμπαν των αφηγηματικών τεχνικών και συνθέτουμε τις δικές μας αφηγήσεις. Τα «Κλειδιά του παραμυθιού» μας οδηγούν στον γοητευτικό κόσμο των παραμυθιών, ανακαλύπτουμε την ανεξάντλητη ποικιλία των μορφών του και προσθέτουμε τις δικές μας δημιουργίες. Με το πρόγραμμα «“Μέντορας”: Διορθώνοντας δημιουργικά τα κείμενά μας» βγαίνουμε στον κόσμο του Εργαστηρίου, ασκούμε την κριτική ματιά μας απέναντι στα κείμενα που οι ίδιοι γράφουμε και κατακτάμε τεχνικές επεξεργασίας τους, με σκοπό τη βελτίωση του εκφραστικού αποτελέσματος.

Εννέα καταξιωμένοι και πολυβραβευμένοι συγγραφείς, κριτικοί και μελετητές της λογοτεχνίας μας συντροφεύουν και μας καθοδηγούν στη θαυμάσια περιπέτεια της δημιουργίας: Ευτυχία Γιαννάκη, Κατερίνα Καρατάσου, Άννα Κουππάνου, Μαρίνα Μιχαηλίδου-Καδή, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Βασίλης Παπαθεοδώρου, Αργυρώ Πιπίνη, Αριστοτέλης Σαΐνης, Ελένη Σβορώνου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε ένα ή και περισσότερα προγράμματα. Με την εγγραφή σε δυο προγράμματα, γίνεται έκπτωση 20% επί των διδάκτρων και με την εγγραφή σε τρία προγράμματα, έκπτωση 30% επί των διαδάκτρων.

Τα προγράμματα του «Ατελιέ Δημιουργικής Γραφής» επιχορηγούνται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπoυργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το «Μουσείο Παραμυθιού» στο τηλ. 22376522, μέσω email στο info@fairytalemuseum.org.cy