Παιδική Λογοτεχνία των Νόμων και των Δικαιωμάτων / Δικαιώματα και Νόμοι της Παιδικής Λογοτεχνίας

Παιδική Λογοτεχνία των Νόμων και των Δικαιωμάτων / Δικαιώματα και Νόμοι της Παιδικής Λογοτεχνίας

Το πρόγραμμα «Παιδική Λογοτεχνία των Νόμων και Δικαιωμάτων/ Νόμοι και Δικαιώματα της Παιδικής Λογοτεχνίας» αποτελεί μια πρωτοβουλία και διοργάνωση του Μουσείου Παραμυθιού. Περιλαμβάνει μια σειρά εργαστηρίων για εκπαιδευτικούς, γονείς, φοιτητές και παιδιά καθώς και επιστημονικό συνέδριο. Τα εργαστήρια και το συνέδριο επικεντρώνονται σε προτάσεις δημιουργικής επεξεργασίας (σε πλαίσιο τυπικής ή άτυπης εκπαίδευσης) βιβλίων παιδικής/νεανικής λογοτεχνίας που θέτουν, με άμεσο ή έμμεσο τρόπο, ζητήματα δικαίου, νόμων, δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του πολίτη.

 

Το πρόγραμμα, το οποίο είναι χορηγούμενο από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, κας Λήδας Κουρσουμπά, στo πλαίσιo της Παγκύπριας Εκστρατείας Ενημέρωσης και Δράσης «Συμμετέχουμε Ενεργά στην Προστασία των Δικαιωμάτων του Παιδιού» του Γραφείου της Επιτρόπου, σε συνεργασία με την εταιρεία Χαραλαμπίδης Κρίστης, στο πλαίσιο του προγράμματος έμπρακτης προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ».

 

Απευθύνεται σε παιδιά και νέους, εκπαιδευτικούς, γονείς και ενώσεις γονέων, καθώς και σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για την παιδική και νεανική λογοτεχνία, τη φιλαναγνωσία, την Εκπαίδευση για τα Δικαιώματα του Παιδιού και την Εκπαίδευση για τον Νόμο.

 

Διεύθυνση Προγράμματος: Βίκυ Μπαλωμένου, «Μουσείο Παραμυθιού»

Επιστημονική Επιμέλεια Προγράμματος: Δρ. Κατερίνα Καρατάσου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας- Πανεπιστήμιο Frederick

Συνεργάτες: Μαρίζα Ντεκάστρο, Βασίλης Παπαθεοδώρου, Ελένη Σβορώνου, Πάνος Χριστοδούλου, Ηλιάνα Πετρίδου

 

Για πληροφορίες και εγγραφές παρακαλώ μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλέφωνο του Μουσείου Παραμυθιού 22376522. Λόγω περιορισμένων θέσεων η προκράτηση σας θεωρείται απαραίτητη.

κάθε υποστηρικτής μετράει

Χορηγοί – Υποστηρικτές Δράσης

a

συμμετοχή

Εκδηλώσεις Δράσης

a