top of page

«Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ»

Θεατροπαιδαγωγικό Πρόγραμμα «Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη»

Υπό την καθοδήγηση έμπειρου θεατροπαιδαγωγού, τα παιδιά θα ανακαλύψουν κρυμμένους θησαυρούς, θα λύσουν γρίφους, θα μαζέψουν στοιχεία και θα τα χρησιμοποιήσουν για να ξεκλειδώσουν ένα λαϊκό παραμύθι από την Σκωτία, « Η γυναίκα της θάλασσας». Το πρόγραμμα ακολουθεί την ιστορία ενός μοναχικού ψαρά και μιας γοργόνας. Μέσα από το παραμύθι και τις δραστηριότητες που το ζωντανεύουν, τα παιδιά προσεγγίζουν τα διάφορα συναισθήματα και σκέψεις που προκύπτουν από μια δύσκολη απόφαση ή ένα δίλημμα και καλλιεργούν την κριτική τους σκέψη μελετώντας τους ήρωές μας.


Στόχοι του προγράμματος

Τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με παραμύθια, θρύλους, παραδόσεις, από την Κύπρο, την Ελλάδα, και όλο τον κόσμο, και να ανακαλύψουν τις πανανθρώπινες αξίες που διέπουν καθολικά και οικουμενικά τα παραμύθια.

Γνωρίζοντας τους ήρωες των παραμυθιών, να ενδυναμώσουν την αυτογνωσία και αυτοπεποίθησή τους.

Να καλλιεργήσουν την κριτική τους σκέψη και να ενισχύσουν την αναστοχαστική διαδικασία σε θέματα συμπεριφορών (σε συνάρτηση με τους στόχους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού).

Να ενισχύσουν τις δεξιότητες επικοινωνίας τους, ενσυναίσθησης και κοινωνικής ευαισθησίας (σε συνάρτηση με τους στόχους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού).

Να ενεργοποιήσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους.



Για πληροφορίες και εγγραφές παρακαλώ μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλέφωνο του Μουσείου Παραμυθιού 22376522. Λόγω περιορισμένων θέσεων η προκράτηση σας θεωρείται απαραίτητη.



bottom of page