top of page

Συζητώντας με τα παιδιά για την διαφορετικότητα

Διαδικτυακό σεμινάριο για γονείς

Τετάρτη 15/11/23, 18:00-19:30

Δωρεάν συμμετοχή, ενωθείτε με το παρακάτω σύνδεσμο


Join Zoom Meeting

Meeting ID: 869 0926 8399

Passcode: 259858


Αγαπητοί γονείς με χαρά ανακοινώνουμε το επόμενο διαδικτυακό σεμινάριο του τρίτου κύκλου του προγράμματος Family Academy με τίτλο: “Συζητώντας με τα παιδιά για την διαφορετικότητα”που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 στις 18:00-19:30. Συντονίστρια του σεμιναρίου θα είναι η Φωτεινή Μουτάφη, ψυχολόγος, Παιγνιοθεραπεύτρια , συνεργάτης Ελληνικού Ινστιτούτου Παιγνιοθεραπείας και Δραματοθεραπείας «το ‘Άθυρμα».


Το πρόγραμμα Family Academy διοργανώνεται από το Μουσείο Παραμυθιού σε συνεργασία με την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών, με την στήριξη της Ελληνικής Τράπεζας. Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, κας Δέσπως Μιχαηλίδου.


Βιογραφικό Φωτεινή Μουτάφη


H Φωτεινή Μουτάφη είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στη Θεσσαλονίκη, όπου φοίτησε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΑΠΘ «Κοινωνική Κλινική Ψυχολογία των Εξαρτήσεων και των Ψυχοκοινωνικών Προβλημάτων», εκπαιδεύτηκε για 2 ½ χρόνια σε δομές απεξάρτησης (ΠΕΘΕΑ Αργώ, Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του ΑΠΘ). Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως ψυχολόγος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στο παιδοογκολογικό τμήμα. Από το 2014 ως το 2022 εργάστηκε στη ΜΚΟ «Νόστος», αρχικά ως ψυχολόγος σε προγράμματα υποστήριξης, συμβουλευτικής απασχόλησης και επαναπροώθησης ανέργων στην αγορά εργασίας. Έπειτα, υπήρξε διευθύντρια δομών προσωρινής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο σε προγράμματα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, και συντονίστρια στο πρόγραμμα ESTIA που παρείχε στέγαση και ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε προσφυγικούς πληθυσμούς. Από τον Φεβρουάριο του 2021 εργάζεται ψυχοθεραπευτικά, διεξάγοντας ατομικές συνεδρίες με ενήλικες και εφήβους στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παιγνιοθεραπείας και Δραματοθεραπείας «Άθυρμα», και ως σύμβουλος γονέων. Από τον Ιούνιο του 2021 μέχρι και σήμερα είναι συνεργάτιδα του Κέντρου Ανάπτυξης Παιδιού, Εφήβου, Οικογένειας και Ανθρώπινου Δυναμικού «Anima» στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, σε ατομικές συνεδρίες Δραματοθεραπείας με παιδιά και ομαδικές συνεδρίες με εφήβους.









bottom of page